De Ingrediënten

Aardse Pueraria Mirifica

De plant is een soort wijnrank die rond grote bomen klimt, met name in Thaise bossen. De Thai verheerlijken de als ‘White Kwao Krua’ bekend staande droge wortel vanwege zijn anti-verouderings eigenschappen. Daarbij wordt deze wortelsoort al eeuwen gebruikt in de natuurlijke geneeskunde. De plant wordt beschouwd als een wondermiddel voor vrouwen, vooral vanwege het hoge aandeel fyto-oestrogenen. Pueraria Mirifica heeft verjongende en vitaliserende effecten.

Fruitige
Longan

In hun regio’s van herkomst, Thailand en Zuidoost-Azië, wordt de Longan-vrucht geprezen om zijn speciale genezende effecten. Longan is een geheime tip voor gezondheid in Thailand. De longanvrucht bevat veel vitamine A en C, antioxidanten en mineralen en is een prachtig schoonheidselixer voor de huid.

Groene Thee

De theeplant wordt al enkele duizenden jaren in China geteeld. Van daaruit bleef de teelt zich over Azië verspreiden. Tegenwoordig wordt groene thee ook in de bergachtige gebieden van Noord-Thailand verbouwd. Groene theeën zijn on-gefermenteerd; om die reden blijven bijna alle vers ingesloten actieve ingrediënten in de bladeren. Groene thee-extract heeft een antioxiderende werking door de Polyfenolen. Deze helpen de huid zichzelf te beschermen en regelmatig te vernieuwen, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd.

Hete Gember
– Plai

Plai groeit in het wild in Thailand en behoort tot de gemberfamilie. De kruidenbol werkt antibacterieel, is spierontspannend en het bevordert de bloedcirculatie. Het versterkt het immuunsysteem en bestrijdt ontstekingen. De wortelstok speelt al sinds de oudheid een belangrijke rol in de Aziatische geneeskunde en wordt ook gewaardeerd als kruid in de keuken. De elixer, die wordt verkregen uit de wortels van de plant, is een van de “must-haves” in massagetoepassingen in Thailand om gewrichts- en spieraandoeningen te genezen. Plai bevat etherische olie en wordt gebruikt in aromatherapie.

Kurkuma

De kurkuma behoort tot de gemberfamilie. De wortel wordt vaak verpulverd en dient als een van de belangrijkste kruiden die in currygerechten worden gebruikt. De geelwortel speelt een belangrijke rol in de traditionele, Indiase geneeskunst. Het staat al eeuwen bekend om zijn genezende, reinigende en stimulerende effecten bij veel ziekten en wordt daarom gebruikt in de geneeskunde en cosmetica. Het actieve ingrediënt Kurkuma heeft een positief spijsverteringseffect en stimuleert de stofwisseling. Bovendien voorkomt Kurkuma rimpels en stimuleert het de aanmaak van collageen. Een aantal andere positieve gevolgen van het gebruik van Kurkuma: Het heeft een positief effect op het bindweefsel en stimuleert de aanscherping van de huid, rimpels en donkere kringen rond de ogen worden verminderd. Deze geweldige specerij heeft een groot positief effect op de huid en is ideaal voor maskers, scrubs en crèmes.

Limoen Kaffir Lime

De Kaffir Lindeboom uit tropisch Azië behoort tot de citrusvruchten en heeft een citroenachtige geur. Naast het gebruik van Kaffir Lime-olie in de parfumerie, is de plant vooral te vinden in de Thaise keuken, waar de verse bladeren in flinterdunne reepjes worden gesneden en als specerij worden gebruikt. Thaise vrouwen gebruiken het als natuurlijke cosmetica en wrijven de etherische olie rechtstreeks uit de bladeren in hun haar om het er glad en glanzend uit te laten zien. In aromatherapie heeft het een positief effect op lichaam en geest.

Milky Jasmijnrijst

Jasmijnrijst wordt voornamelijk in het noorden van Thailand verbouwd. Rijst en rijstwater zijn in Thailand altijd gebruikt voor de huid- en haarverzorging. Rijst is rijk aan waardevolle mineralen, heeft een vitaliserend effect en brengt een natuurlijke glans en schoonheid aan huid en haar. Het is geen geheim dat rijst mede verantwoordelijk is voor de zachte en frisse huid van Aziatische vrouwen.

Moringa

Moringa Oleifera, bekend als mierikswortelboom, kent zijn oorsprong uit de Himalaya-regio. De vruchten en bladeren bevatten veel eiwitten, verschillende vitamines en mineralen. In de Ayurvedische geneeskunde staat Moringa Oleifera al eeuwen bekend als een veelzijdige allrounder. Plantaardige oliën worden uit de zaden geperst en gebruikt voor cosmetica. Moringa-olie wordt tevens gebruikt als hulpmiddel voor de verlichting van verschillende gezondheidsproblemen, zoals gewrichtsziekten, eczeem en andere soorten huidziekten.

Natuurlijke Bamboekool

Het proces van het omzetten van bamboe in actieve kool begint met het snijden van de bamboe. De bamboe wordt gedroogd en vervolgens op 750 °C behandeld in een speciale houtoven. Dit resulteert in 100% bamboekool. Dit traditionele proces wordt al meer dan 1000 jaar in China gebruikt. In Thailand is bamboekool populair voor een aantal schoonheidsbehandelingen, zoals het diep-reinigen van de poriën met een detox-effect.

Rijke Zwarte Sesam

Zwarte sesam is een plantsoort uit de sesamfamilie en de oorspronkelijke vorm van sesam. Het is een wijd verbreid gewas en waarschijnlijk een van de oudste olieplanten ter wereld. Zwarte sesam heeft talloze voedingsstoffen en bouwmaterialen, waardoor het zo waardevol is voor gezondheid en welzijn. Zwarte sesam wordt gebruikt als massageolie in Ayurveda en versmolten met traditionele toepassingen in Thailand. Het is ideaal als ingrediënt van bijvoorbeeld vocht inbrengende crèmes voor de huid en ruwe handen.

Sappige Mangosteen

Mangosteen wordt in de tropen gekweekt en in Thailand de ‘koningin van de vruchten’ genoemd. Het bevat natuurlijke antioxidanten in hoge concentratie, zogenaamde super-antioxidanten, en 12 verschillende vitamines. Het wordt al generaties lang gebruikt in Thailand, China, Maleisië en andere Aziatische landen. De vrucht heeft zeer effectieve ontstekingsremmende en pijnstillende effecten en wordt gebruikt om uitslag, eczeem, catarre en darmproblemen te genezen. Vanwege de rijkdom aan plantaardige stoffen zoals Xanthone, zorgt Mangosteen in cosmetica voor een frisse, gezonde en vitale huid.

Stimulerende Mangrove Azijn

Mangroven hebben sterk ontstekingsremmende en antiseptische effecten die de huid genezen en kalmeren. De plant zit boordevol antioxidanten. Ze groeien in een extreem ruw zoutwaterklimaat en hebben een ongelooflijk zelfbeschermingsmechanisme ontwikkeld waarmee ze ook de huid kunnen beschermen. Mangrove-azijn is vooral goed voor de huid die de neiging heeft rood te worden en snel uit te drogen. Het werkt intens tegen vrije radicalen, verlicht jeuk en verwent de huid na teveel zon. Mangrove-azijn heeft een positief effect op huidvlekken en huidirritatie.

Vezelige Kokosnoot

Of het nu uitwendig of inwendig wordt gebruikt – idealiter beide – de rijke kokosnoot voorziet het lichaam van veel actieve ingrediënten die belangrijk zijn voor het welzijn. Het zit boordevol mineralen, voedingsstoffen en vitamines. Laurine- en caprylzuur hebben een antiviraal en antibacterieel effect, dat goed werkt in voedsel en op de huid. In cosmetica verzorgt kokosolie de huid, het haar en de lippen en zorgt het ook voor vocht. Het is een irritatievrij verzorgingsproduct welke vaak wordt gebruikt om huidproblemen te verlichten.

Zoet Ruikende
Frangipani – Leelawadee

Een geurige wolk van tropische Frangipani-bloemen wordt beschouwd als inspirerend en balancerend in aromatherapie. De bloemenessence is geschikt voor spa-toepassingen en heeft een regenererend effect.

Zoete Citroengras

Het zoete gras uit Zuidoost-Azië wordt op veel manieren in de Thaise keuken gebruikt. Daarnaast dient het ook als geneeskrachtig kruid. Het gras dankt zijn naam aan zijn citroenachtige aroma, dat wordt onthuld wanneer het wordt geraspt of gemaaid. Deze aangename geur werkt tegen muggen en insecten. Citroengras is antibacterieel en wordt gebruikt voor huidproblemen en verkoudheid. In aromatherapie worden de essentiële oliën afkomstig van citroengras gebruikt om het welzijn te verhogen. Citroengraselixer wordt tevens gebruikt in badproducten, douchegels, lotions, massageoliën en geurlampen. Het stimuleert het organisme en verdrijft vermoeidheid.